28.10.21

Відбувся обласний онлайн-семінар працівників бібліотек для дітей та бібліотек територіальних громад на тему «Бібліотека – зручний формат книжкового всесвіту дитини». У вступному слові директор Рівненської обласної бібліотеки для дітей Наталія Назарук окреслила основні проблеми та вектори розвитку бібліотечного обслуговування дітей в Україні. До участі в онлайн-навчанні були залучені колеги з інших областей. Про цікаві креативні проєкти Бібліотеки-студії ДІМ у м. Луцьку розповіла її завідувачка Ніна Бочарова. Досвідом підкорення інстаграму поділилась Сусанна Хаустова, завідувачка редакційно-видавничим сектором Черкаської обласної бібліотеки для дітей. Лілія Барнич, очільниця Калуської міської бібліотеки-філії для дітей Івано-Франківської області повідомила про напрацювання цієї книгозбірні в умовах адміністративної реформи.

На віртуальну зустріч з бібліотекарями завітала Іванна Голуб, відома Рівненська письменниця, членкиня обласного відділення Національної спілки письменників України. Авторка розповіла про власну творчість, познайомила зі своїми книгами для дітей та дорослих.

Важливі теми в роботі з читачами-дітьми розкрили провідні спеціалісти Рівненської обласної бібліотеки для дітей: Ірина Ворон, Світлана Молчанова, Наталія Онофрійчук. Учасники семінару взяли участь у майстер-класі зі створення віртуальних літературних квест-кімнат.

Онлайн-навчання було насиченим, але додало його учасникам чимало нових цікавих ідей для подальшої роботи.

Всі фото тут

Comments are closed.