26.11.21

Голод… Це страшне слово повертає нас у далекі 1932-1933-і роки. Український народ у смутку і скорботі доземно схиляє голови, вшановуючи пам’ять мільйонів його жертв, засуджуючи творців цієї чорної сторінки в історії України. 

До Дня пам`яті жертв голодомору бібліотекарі відділу обслуговування дітей середнього та старшого шкільного віку провели годину-реквієм «Горить свіча і пам`ті сльоза…» для учнів 11-х класів  ЗОШ № 11. Ведучі зазначили, що в історії українського народу є трагічні сторінки, які примушують стискатися людські серця. І одна із найстрашніших – Голодомор. Старшокласники дізналися про причини і наслідки цієї трагедії, переглянули відео – спогад «Про Голодомор на Україні 1932-1933 років».

Також у відділі оформлена книжкова  виставка «Свічка пам’яті», де представлені документальні книги та статті, спогади свідків тих жахливих подій, а також художньо-документальні книги відомих українських письменників В. Барки «Жовтий князь», У. Самчука «Марія», О. Мак «Каміння під косою», А. Лисовець «Скажи про щасливе життя…», твори рівненських письменників про страшні роки голодомору в Україні.

Comments are closed.