25.05.2022

24 травня між Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Рівненській області та КЗ «Рівненська обласна бібліотека для дітей» РОР було укладено Меморандум про співпрацю для забезпечення реалізації спільних проектів та захисту прав дітей.

У нелегкий час воєнного стану діти потребують особливого захисту їх прав та знань основ законодавства. З метою правопросвітництва, надання інформативної та консультативної допомоги родинам з дітьми, у тому числі і родинам внутрішньопереміщених осіб, дві потужних організації об’єдналися заради захисту прав дітей.

Мета меморандуму про співпрацю – проведення спільних навчально-виховних заходів, популяризація правових знань підростаючого покоління та підвищення юридичної грамотності дітей та підлітків.

Співпраця передбачає участь у проєктах: «Я маю право. Я дитина!», «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину», підвищення рівня правової освіти дітей та молоді, створення умов набуття неповнолітніми правових знань та попередження вчинення правопорушень, забезпечення конституційного права молодого покоління знати свої права та обов’язки, а також популяризацію української мови та літератури.

Comments are closed.