11.05.2023

Ось і настав довгоочікуваний хвилюючий підсумок проєкту КнигоСтудія «Читацьке Бюро», який чотири місяці поспіль вирував у дитячій книгозбірні.

Сьогодні відбулась презентація збірки дитячих казок «Чари читацького Бюро», виданої у видавництві «Волинські обереги». До бібліотеки зібрались безпосередні учасники проєкту, ті, хто створював книгу – юні письменники та ілюстратори, учні 5-7-х класів Рівненського ліцею «Колегіум» зі своїми педагогами. А також прийшли партнери та друзі бібліотеки, які допомагали втілювати в життя ідею дитячого казкотворення. Серед них – Віталій Власюк, директор видавництва «Волинські обереги», Лідія Овдійчук, завідувач кафедри української мови та літератури МЕГУ ім. академіка Степана Дем’янчука, Олександр Савчук, директор КП «Рівнекнига» РОР та ін.

Натхненниця і керівник проєкту, дитяча письменниця Євгенія Пірог представила присутнім збірку, до якої увійшло чотири казки, перекладених п’ятьма мовами: англійською, польською, чеською, німецькою та китайською. Діти пригадали усі етапи роботи над виданням: написання казок, малювання ілюстрацій та макетування книги, натомість отримали в подарунок сертифікати учасників, сувеніри та, звісно, примірник новенької книжки.

Наталія Назарук, директор бібліотеки подякувала усім за активну участь у проєкті та висловила сподівання на подальшу співпрацю.

Книга «Чари читацького бюро» – вагомий результат дитячої та дорослої співтворчості і заслуговує на участь в обласному конкурсі «Краща книга Рівненщини», – зазначила Світлана Хомяк, заступниця начальниці Управління культури і туризму Рівненської ОВА.

Варто зазначити, що в даному проєкті взяли участь діти з багатьох громад нашої області. Їхні казки та малюнки увійшли до електронної книги «Справжні казки дітей» на сайті ОБД https://bit.ly/3O1elfd.

Comments are closed.