27.09.2024

Сьогодні відбулась чергова онлайн-зустріч працівників Рівненської та Чернігівської обласних бібліотек для дітей у межах міжрегіонального онлайн-марафону «Рівне-Чернігів: книга єднає». Ділились досвідом, інноваціями у справі популяризації книги і читання, залучення нових читачів, роботи бібліотек в умовах війни.

Наталія Назарук, директор Рівненської обласної бібліотеки для дітей розповіла колегам про реалізацію іміджевого соціокультурного проєкту «Читаполіс із галактики Нашекнижжя». Світлана Молчанова, завідувач інформаційно-бібліографічного відділу РОБД поділилась сучасними методами виховання медіаграмотності дітей та дорослих в умовах розповсюдження у медіапросторі російських фейків. Наталія Онофрійчук, завідувач науково-методичного відділу РОБД, розкрила основні моменти бібліотечного проєкту-конкурсу Відеотека «Наша школа».

З основними напрямками роботи Чернігівської обласної бібліотеки для дітей учасників зустрічі познайомила Тамара Клюй, директор книгозбірні. Олена Ташлик, завідувач відділу мистецтв Чернігівської ОБД розповіла про участь бібліотеки у проєкті з оцифрування та архівування культурної спадщини. Про розвиток творчих здібностей юних чернігівців та проведення обласних конкурсів для дітей йшлося у виступі Наталії Шеши, завідувача відділу методології бібліотечної роботи з дітьми ЧОБД. Надзвичайно цікаво було почути про інноваційні проєкти з популяризації читання від завідувачів відділів обслуговування ЧОБД Тетяни Тянутової та Оксани Трухан. Досвідом кроссекторальної співпраці бібліотеки поділилась Лариса Казакова, заступник директора Чернігівської обласної дитячої книгозбірні.

Спілкування було корисним для професійного росту і таким, що надихає на нові ідеї та проєкти у бібліотечній практиці.

Comments are closed.