120419_05

11.04.2019

У відділі обслуговування дітей середнього та старшого шкільного віку відбулося літературне знайомство з сучасною італійською письменницею Анджелою Нанетті та її книгою «Мій дідусь був черешнею», де авторка показала, що чудово знається на тонкощах дитячої психології. Вона невимушено пише про складні речі, як-от життя і смерть, дорослішання, проблеми у стосунках із батьками й друзями.
До уваги учнів була представлена виставка-інсталяція про країну, де народилася, живе і працює Анджела Нанетті. Адже Італія – країна розмаїття, яка багата на пам’ятки історії та мистецтва. У багатьох містах можна побачити руїни будівель з часів стародавньої Греції і Риму, а також архітектурні споруди у стилях бароко та ренесанс. Італія є батьківщиною таких відомих письменників, як: Джованні Бокаччо, Карло Коллоді, Джанні Родарі та інші.
А чи знаєте ви, що такі відомі художники як Боттічеллі, Мікеланджело, Леонардо да Вінчі, Донателло, Берніні, Тіціан і Рафаель були італійцями!
Цікавим фактом є те, що італійці винайшли віолончель, скрипку та фортепіано. Дуже важливу роль у щоденному житті італійців відіграє їжа. Це країна смачної піци, пасти і оливок. До наших днів не відомо, хто і де придумав піцу. Однак став відомий факт того, що вже в 1830 році в Неаполі відкрилася перша піцерія на території Італії.

Comments are closed.