160519_02

16.05.2019

На базі Рівненської обласної бібліотеки для дітей відбулося проблемно-цільове навчання для слухачів РЦ ПК та ППК НАКККіМ, серед яких були провідні фахівці центральних районних і міських бібліотек Рівненської та Хмельницької областей.
Завідувач відділу масової роботи та естетичного виховання Тетяна Русіна розповіла слухачам про діяльність, основні завдання Українського культурного фонду (УКФ) та реалізацію грантового проекту «Маловідомі архітектурні пам’ятки Рівного» (за підтримки УКФ) у Рівненській обласній бібліотеці для дітей.
Фахівці, які були присутні, виступили не тільки в ролі слухачів, але й стали учасниками професійного діалогу. Обговорення актуальних проблем пошуку джерел фінансування, механізму співпраці з Фондом та інші питання дозволили з користю провести навчальний процес.
Присутні переглянули унікальний мультфільм «Зупинись! Тут живе історія», створений обдарованими дітьми міста.
Бібліотекарі також стали учасниками тренінгу з медіаграмотності, який провела завідувач інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки, медіатренер Світлана Молчанова.
Учасники обговорили питання об’єктивності медіа, виконали практичні завдання, працювали в групах. Рефлексія тренінгу була присвячена актуальності медіаграмотності та ролі бібліотеки в системі медіаосвіти.

Comments are closed.