Радимо прочитати (дітям дошкільного та молодшого шкільного віку)

Андрусяк Іван. Морськосвинський детектив / І. Андрусяк ; іл. Анна Мойта.  – Харків : Vivat, 2020. – 96с. : іл. – (Мрійники)

Коли стаються таємничі злочини, усі тварини з довколишніх будинків, ба навіть ті, що живуть на вулиці, неодмінно звертаються до морського свина – детектива Жерара. Однак він знаний ласун, тож береться за справи тільки за умови смачненького гонорару. Разом із Жераром ти дізнаєшся, хто поцупив котячий сніданок, тікатимеш від голодних хижаків, з’ясуєш геть усе про невідоме страшидло, яке лякає добрих тварин, досліджуватимеш темні закапелки й боротимешся зі страхами, а найголовніше – навчишся миттю ловити зловмисників, застосовуючи дедукцію й логіку.


Безкоровайний Кирил. Моя подруга з темної матерії / К. Безкоровайний.  – Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. – 60с. : іл. – (Малі науковці)

 Чи знаєте ви, як народжуються зірки і з чого складається темна матерія, яку досі вважають однією з найбільших таємниць у Всесвіті? Ці запитання варті дискусії, якщо ти з родини астрофізиків, як  головний герой, а ще він має вдома справжнісінький телескоп. І тоді зовсім не складно уявити, що твоя кімната – відкритий космос. Але ти в ній не один, бо раптом нізвідки з’являється дивовижна дівчина, яка запевняє, що вона… з темної матерії. На вас чекають цікаві подорожі, а ще історія про міцну дружбу, яка надихає і мотивує до нових наукових відкриттів.


Драчковська Оксана. Зайчик-нестрибайчик та його смілива мама / О. Драчковська ; іл. Оксана Драчковська. – Чернівці : Видавництво Книги – XXI ,Чорні вівці, 2019. – 32с. : іл.

Історія – казка про зайчика, який народився із хворими ніжками. Лікар Сова повідомив мамі Зайчисі сумну звістку, що той ніколи не зможе стрибати. Як не варто здаватися, коли важко, як триматися, коли сил не залишається і як жити в цьому світі. Про це та інші життєві пригоди зайчика – нестрибайчика розповідається у цікавій та кольоровій книжці.


Лаюк Мирослав. Ківі ківі / М. Лаюк ; іл. Ростислав Попський.  – Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. – 96с. : іл. – (Ілюстровані історії і казки)

Ківі народився в неволі, бо раніше птахолови упіймали його батьків у Новій Зеландії – на їхній батьківщині. І хоч Ківі – птах, та літати він не може. Але це не перешкоджає втекти йому із зоопарку. Адже в нього міцні ноги, і він надзвичайно прудкий. Життя на свободі може бути і веселим, і небезпечним. Ківі – перспективний футболіст, один із найкращих у команді птахів. Але чи вдасться йому з друзями перемогти в матчі команду щурів? Дізнаєтесь, прочитавши  захопливу пригодницьку розповідь до кінця.


Медведєва Олена. Крамниця часу / О. Медведєва ; іл. Олена Серветник. – Рівне : ПП «Формат-А», 2019. – 20с. : іл.

Казка  відомої рівненської письменниці захоплює з перших сторінок. У ній розповідається про чарівну крамницю, де люди купують  час, а він буває різний: вечірній і ранковий, минулий, теперішній і майбутній, з різним кольором і запахом. 

 Уявіть собі, в одній крамниці жителі сонячної країни купують десятками років минулий час, кільканадцятьма кілограмами майбутнє, а от теперішнє ніхто й не запитує. Чому так? Ніхто не може пояснити. Одного разу до магазину завітала дівчинка неземної краси, яка бажала придбати лише теперішній час. Що спонукало її до такого кроку? Прочитавши книгу, ви відкриєте цю таємицю…


Олійко Грася. Історія, яку розповіла Жужа / Г. Олійко ; іл. Грася Олійко. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2019. – 36с. : іл. – (Книжки-картинки)

Зворушлива розповідь про життя безпритульних песиків. Жука живе на заправці зі своїм братом Сіріусом. Їх підгодовує добра жінка, але вона кудись зникає. Тепер песикам непереливки, адже надходить зима, а на заправці вирішують їх позбутися і вивозять якнайдалі. Хтозна, що б із ними сталося, якби одного дня на узбіччі не спинилася автівка родини, яка дасть песикам прихисток і любов.


Поставна Таня. Коли я була лисицею / Т. Поставна ; іл. Марія Фоя. – Харків: Видавництво «Vivat», 2019. – 64с. : іл. – (Мрійники)

Ця книжка про дитинство і віру в дива. Про силу дитячої уяви і стосунки зі старшими. Про те, що деколи дідусь і бабуся можуть замінити батьків, а сім’я не обов’язково складається з мами і тата. Ця книжка допомагає дітям краще зрозуміти дорослі проблеми, а дорослим – згадати дитинство.

Дідусь говорить своїй онуці, що насправді вона – лисиця. Дівчинка вірить. З цього дня починаються пригоди Лисички, її собаки Меркурія та особистого янгола на ім’я Ре. Отож, вмикайте свою уяву на повну і ласкаво просимо до світу Лисички!


Світова Слава. Великий космічний апчхи / С. Світова ; іл. Анна Ломакіна. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. – 36с. : іл. – (Книжки-картинки)

Маленька Веронічка не вміє чхати тихо. Через свій голосний апчих вона що не день потрапляє в нові курйозні пригоди: то рух усієї вулиці зупинить, то урок у школі зірве. Під час походу з батьками у зоопарк їй спадає на думку дотепна забава: а що, як полоскотати слонові п’ятки? Так можна і в космос залетіти! Але як повернутися назад на Землю до мами й тата?.. Про це тобі розкаже ця дотепна книжка-картинка.


Чуба Уляна. Мед і Паштет – фантастичні вітрогони / У. Чуба ; іл. Ростислав Попський. – Київ : Видавництво А-ба-ба-га-ла-ма-га, 2020. – 240с. : іл.

 Кролик Паштет і ведмедик Мед – сердечні приятелі. Паштет –вправний кухар, який має чутливе до краси серце, а Мед – вдячний гурман, що носить за плечима рюкзак із сімейними реліквіями. На мотоциклі Хумасі друзяки мандрують світом – Франція, Карпати, пів­острів Зелених… Попереду в них – безліч пригод – іноді кумедних, а часом і небезпечних. Якщо вас не страхають труднощі і  захоплюючі мандри – гайда за ними, за цими невгамовними вітрогонами.


Шамблер Жоріс. Щоденники Вишеньки. Т. 1 : Завмерлий зоопарк / Ж. Шамблер ; пер. з фран. Деніс Тимошенко ; іл. Орелі Нейре – Дніпро : ТОВ «Наша Ідеа», 2020. – 96с. : іл. – (Щоденники Вишеньки)

Якщо ви істинний поціновувач пригод, то цей комікс  просто повинні прочитати. Вишенька – одинадцятирічна дівчинка, яка живе разом зі своєю мамою і мріє стати письменницею. Її улюблене заняття – спостерігати за людьми, уявляти їхнє життя та розгадувати таємниці. Однією з таких є Мік… Щонеділі цей літній чоловік іде у ліс, узявши із собою великі відра з фарбою. Що він робить там увесь день? І чому такий сумний, коли повертається увечері? Тож як справжній детектив, Вишенька має намір розкрити цю таємницю й починає своє перше розслідування… А ще у книзі безліч нерозгаданих, захоплюючих загадок, які неодмінно потрібно розгадати.

Comments are closed.