27.11.2023

Фонд дитячої книгозбірні  поповнився  новою книгою “Мій тато повернувся з війни”.

Книга-комікс пояснює дітям віком 10-15 років   психологічні особливості спілкування з татом, який певний час знаходився в зоні активних бойових дій і як це вплинуло на його психіку.

Головним героєм сюжету є  кіт на ім’я «Патрон», який вміє розмовляти. Окрім кота, героями коміксу є тато, мама й троє їхніх дітей. Після пережитої контузії, тато, на думку членів родини, починає дещо дивно і агресивно себе поводити. Але в кінці сюжету тато звертається до реабілітаційного центру й усе закінчується добре. Головне –зробити перший крок!
Окрім цікавого сюжету, книга має ще й наочне призначення. Таким чином, до дітей доносять корисну інформацію про те, як варто поводити себе в стресових ситуаціях у таких випадках.


Патрон став головним героєм книги невипадково, пояснює військовослужбовець, автор ідеї посібника Ілля Шполянський. Він — родом з Миколаєва і боронить Україну з 2014 року. Кіт пройшов з ним фронтовий шлях. Тож Ілля Шполянський — батько трьох дітей — завдяки власному досвіду зумів поділитися ідеєю, яку й втілили у мальописі.

Книгу створили на основі життєвого досвіду ветеранів та їхніх родин, які поділилися з авторами своїми історіями та рекомендаціями щодо налагодження стосунків  та розробили спільно з психологинями Оленою Вознесенською та Світланою Ройз. Окрім них, до команди однодумців увійшли художник Олександр Корешков, продюсер Максим Курінний та керівниця проєкту Ксенія Давченко.

Comments are closed.