29.11.2023

Чи можливо досягти інтерактиву під час заходу у форматі онлайн? Так, і це підтвердив проведений сьогодні онлайн-тренінг «Медіаграмотність під час війни : як протистояти інформаційним загрозам» за участі працівників дитячих бібліотек та ТГ Рівненської області.

Висловити свої очікування від тренінгу, розглянути теми інформаційної безпеки під час війни, поділитися досвідом проведення медіаосвітніх заходів учасникам тренінгу допомогли вебсервіси Mentimeter, Padlet, LearningApps.

Коментарі бібліотекарів у підсумковій частині заходу вкотре засвідчили важливість та актуальність теми, адже формування навичок свідомого медіаспоживання, розвиток умінь визначення критеріїв надійності інформації, розпізнавання основних наративів російської пропаганди дають захист від ворожого впливу під час війни.

Рівненська обласна бібліотека для дітей є учасником програми «Протидія дезінформації в контексті російсько-української війни як інструмент подолання розриву довіри», що здійснюється Академія Української Преси в співпраці з Вільним університетом Берліну (Freie Universität Berlin).

Дякуємо колегам за активну участь і до нових зустрічей!

Comments are closed.