01.02.2024

29-31 січня в дитячій бібліотеці відбулися тренінги «Україномовна Вікіпедія : наповнення та редагування», учасниками яких стали бібліотечні працівники та письменники – члени Рівненської організації НСПУ.

Заходи відбулися в межах Вікімарафону з нагоди 20-річчя Української Вікіпедії, який стартував 26 січня. Його мета – залучити до наповнення та підтримки Української Вікіпедії якомога більше волонтерів, щоб вона ставала кращою, актуальнішою, надійнішою.

Під час тренінгів учасники ознайомилися з основними засадами Вікіпедії, критеріями значущості, вимогами до написання статей. Модератори – працівники інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки – підготували не тільки змістовні мінілекції «Що варто знати про Вікіпедію?», «Написання статей Вікіпедії», а й цікаві матеріали для практичних завдань.

Впродовж Вікімарафону було створено нові статті, присвячені польським поетам – членам поетичної групи «Волинь» Стефану Шайдаку та Вацлаву Іванюку, польському поету і літературознавцю, уродженцю Рівного Богдану Чайковському, а також сучасним рівненським письменникам – членам Рівненської організації НСПУ.

Щиро дякуємо за співпрацю в організації тренінгів Ірина Сваха (Одерако) – голові Рівненської організації Національної спілки письменників України!

Comments are closed.