09.02.2024

Сьогодні у дитячій книгозбірні відбулась презентація книги «Голоси. Антологія військових письменників». Це видання є альманахом творів учасників Всеукраїнського форуму військових письменників.  Починаючи з 2019 року даний Форум проходить з ініціативи Тетяни Пилипець, директорки Львівської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Романа Іваничука, волонтерки, громадської діячки.

Презентуючи збірку пані Тетяна розповіла, що вона містить тексти 30 авторів – письменників, які нині на війні захищають Україну. Це правдиві розповіді про життя і смерть на передовій, про героїв та зрадників , про кохання на війні, про нескорених духом українців та українок. Книга видана у Києві 2023 року видавцем Ігорем Степуріним. Дане видання буде цікавим усім небайдужим українцям: як дорослим, так і юним.

До презентації творів альманаху долучилась одна з авторок – Оксана Весна, яка познайомила зі своєю творчістю. Вірші зі збірки озвучили також письменниця з Києва Катерина Флекман та рівнянка Оксана Фусик. У представленні книги взяла участь і Наталія Білута, заступник директора Львіської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Романа Іваничука. Присутні почули про таких авторів як Микола Ніколаєв, Галина Матвєєва, Руслан Дмитрук та інших.

Чудовим музичним акцентом заходу стали пісні на слова військових письменників у виконанні Ігоря Харачка.

Гості подарували бібліотеці добірку книг. А завдяки Українському інституту книги альманах «Голоси. Антологія військових письменників» надійде до 30 бібліотек області.

Дякуємо за цікаву презентацію, щире спілкування та отримані емоції.

З книгою – до Перемоги!

Comments are closed.