21.02.2024

Цьогоріч вдесяте Україна вшановує пам’ять Героїв Небесної Сотні. Вдесяте в умовах війни з росією. Нині маємо десятки тисяч загиблих від російської зброї. Але щорічно 20-21 лютого згадуємо тих, які першими загинули за те, щоб Україна не зникла з мапи світу, щоб північний сусід не поглинув її. Імена Героїв Небесної Сотні стоять першими у мартирологу загиблих у російсько-українській війні. Адже сьогодні ми знаємо, що російська зброя була спрямована вперше проти громадян незалежної України не в лютому 2022 року, і навіть не навесні 2014, а у січні та лютому 2014 року, коли у середмісті Києва від вогнепальних поранень і газового отруєння гинули активісти Майдану.

Пам’ять про подвиг Небесної Сотні у 2024 році вшановується під гаслом ”Залишаємося гідними своїх Героїв!”

Для старшокласників рівненського ліцею «Колегіум» та вихованців сектору ювенальної служби м.Рівне пройшла година пам’яті «Тільки тим історія належить, хто сьогодні бореться й живе!».

Діти прослухали розповідь бібліотекаря про трагічні події січня-лютого 2014 року, коли відбулися масові розстріли протестувальників; переглянули мультимедійну презентацію «Небесна Сотня: герої не вмирають»; познайомились з книжковою виставкою «Небесна Сотня – Ангели свободи». Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх тих, хто загинув за ці десять кривавих років війни.

Світла пам’ять кожному, хто поклав своє життя за свободу та незалежність України! Залишаємося гідними своїх Героїв!

Comments are closed.