27.03.2024

На завершення Всеукраїнського тижня дитячого читання в обласній дитячій книгозбірні відбулась святкова читацька подія «Неймовірні пригоди Читакси та Мурчители в галактиці Нашекнижжя». Захід став підсумком іміджевого соціокультурного проєкту «Читаполіс із галактики Нашекнижжя», розпочатого в бібліотеці з вересня 2023 року спільно із Всеукраїнською ініціативою «Додай читання».

На космічній читацькій вечірці були присутні маленькі рівняни, діти з числа ВПО, а також юні учасники проєкту з бібліотек Корця, Гощі, Здолбунова та Дубна. Кожна з команд-учасниць взяли участь в інтерактивній мандрівці читацькими планетами, які вони придумали впродовж проєкту: Друкатрум (Корець), Гощаріус (Гоща), Кольоранда, Джанбура (Здолбунів) та Метіда (Дубно).

У ході святкової імпрези гості знайомились з електронним часописом «Новини Читаполіса» http://surl.li/ruzqg, у якому зібрані казкові легенди юних читак Рівненщини. Діти ділились своєю суперсилою, про яку записували на чарівному читацькому шалику, за що отримували подарунки від авторки проєкту Євгенії Пірог  та обласної бібліотеки для дітей.

Була представлена нова книга для читання по складах «Парад семи планет» Марії Солтис-Смирнової, Іванни Голуб та Євгенії Пірог, адресована дітям з порушенням навичок читання. Кожна бібліотека-учасниця проєкту отримала книгу для своїх читачів.

У святковій атмосфері Світлана Хомяк, заступник начальника Управління культури і туризму Рівненської ОДА привітала юних читачів та разом з Наталією Назарук, директором Рівненської обласної бібліотеки для дітей вручили кращим читачам книгозбірні традиційні бібліотечні відзнаки «Кобзарик».

Діти дуже зраділи появі на святі справжнього живого песика Читакси. Завершилося дійство спільною веселою космічною пісенькою та руханкою.

Всі фото тут

Comments are closed.