07.11.2023

Професійне спілкування та обмін досвідом завжди сприяє фаховому зростанню бібліотечних працівників. Саме з цією метою сьогодні у Рівненській обласній бібліотеці для дітей проведено обласний онлайн-семінар «Бібліотеки і читання дітей в умовах війни». Обговорювались важливі теми бібліотечного сьогодення.

Зі вступним словом до учасників заходу звернулась директорка КЗ «Рівненська обласна бібліотека для дітей» РОР Наталія Назарук.

Інноваційним досвідом роботи  поділилась Віра Савка, завідувачка URBAN бібліотеки м. Трускавець, яка на запрошення нашої бібліотеки висвітлила тему «Бібліотеки як ресурс громади».

 Про новий соціально-культурний іміджевий проєкт «Читаполіс з галактики Нашекнижжя» розповіла його ініціаторка і головний координатор, письменниця і креативна бібліотекарка Рівненської ОБД Євгенія Пірог. Можливості для бібліотек, які відкриває участь у редагуванні Вікіпедії, представила Зінаїда Мартинюк, провідний бібліограф бібліотеки.

Учасники семінару познайомились з креативними заходами, які проводить Березнівська бібліотека-філія для дітей з метою інтеграції дітей внутрішньо переміщених осіб в життя громади. Цікавий проєкт «Місце сили» представила Вікторія Котик, бібліотекар Березнівської БФД. 

Особливості нової форми державної статистичної звітності відмітила Наталія Онофрійчук, завідувач науково-методичного відділу Рівненської ОБД. Світлана Молчанова, завідувач інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки розкрила тему «Дитяча бібліотека як заклад медіаосвіти: вектори розвитку в умовах воєнного стану».

До участі в онлайн-заході приєднались 107 учасників, у тому числі й працівники бібліотек інших регіонів України: Львівщини, Харкова, Сум, Запоріжжя.

Comments are closed.