Віммельбухи

Богуцька Катажина. Рік у місті / Катажина Богуцька ; пер. з пол. Ольги Горби; худож.  Катажина Богуцька. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. – 29 с. : іл.

«Рік у місті» – це дванадцять картин про дванадцять місяців одного року. Кожен місяць – детально промальований «кадр» міста з усіма його мешканцями, зображеними в різних ситуаціях, за різної погоди, вдень або вночі. На двох додаткових розворотах – презентація героїв та інтерактивна гра.
«Рік у місті» можна розглядати годинами. Ця незвичайна книжка розвиває уяву, спостережливість і вміння оповідати, стимулює логічне мислення та пошук причинно-наслідкових зв’язків, а передусім – гарантує чудову розвагу на багато-багато годин.


Вагнер Шарлотта. Де порося Еміль? / Шарлотта Вагнер; текст, іл. Шарлотта Вагнер. – Х. : Ранок, 2018. – 13 с. : іл.

Яскраві сторінки цього віммельбуха ховають справжнісіньку пригоду – історію Еміля з родини Поросяток. Складні випробування чекають на нього: рознести запрошення на новосілля, та не просто рознести, а дістатися кожного бажаного гостя і запросити особисто. Ох і важка справа! Але Еміля не зупинять такі “смішні” перепони, як ліс та гори, пляж та велике місто… Насолоджуйся пригодами разом із поросятком та відшукуй Еміля і його друзів на кожному розвороті віммельбуха.


Гутніченко Алла, Коломоєць Юлія. Незвичайні професії / Алла Гутніченко,  Юлія Коломоєць ; худож. оформлення Юлія Коломоєць. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2018. – 82 с. : іл.

У хлопчика Андрія – незвичайна родина. Кожен у ній має улюблену роботу і в кожного – незвикла, але важлива й цікава професія. Мама – флорист, тато – палеонтолог, сестра – обіймачка панд, дідусь – тітестер, а бабуся – сурдоперекладач. Є в родині також склодув і повітроплавець, архітектор та піцайоло і кінолог, а сам хлопчик ще не знає, ким стане, коли виросте.
У цій книжці-віммельбуху кожній професії присвячено по три розвороти: на одному розповідається про її особливості та зображено сферу діяльності, на другому йдеться про знаряддя, потрібні для роботи фахівцеві, а третя є зазвичай інтерактивною та інформативною. Книжка про дивовижні професії сподобається дітям різного віку.


Дзюбак Емілія. Рік у лісі / Емілія Дзюбак ; пер. з пол. Ольги Горби ; художник Емілія Дзюбак. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2016. – 28 с. : іл.

«Рік у лісі» – це дванадцять картин про дванадцять місяців одного року. Кожен місяць – детально промальований «кадр» лісу з усіма його мешканцями, зображеними в різних ситуаціях, за різної погоди, вдень чи вночі. На першому і останньому розворотах – презентація мешканців лісу та інтелектуальна гра.
Ви дізнаєтеся про звички тварин: Хто де мешкає? Хто спить вдень, а хто – вночі? Хто що їсть? Хто як готується до зими? Які звірята і птахи паруються на все життя, а які – тільки на шлюбний період? Хто робить найкращі запаси, а хто є найбільшим лісовим лінюхом? Кого не застане зима? Хто та як довго опікується потомством? Відповіді ви знайдете на сторінках цієї незвичайної книги.
«Рік у лісі» розвиває увагу і спостережливість, стимулює логічне мислення, пошук причинно-наслідкових зв’язків, вміння оповідати, а передусім – гарантує чудову розвагу на багато-багато годин.


Дзюбак Емілія. Розкажу тобі, мамо, що роблять динозаври / Емілія Дзюбак ; пер. з пол. Божени Антоняк. – Х. : Урбіно, 2017. – 28 с. : іл.

Патлань зголоднів, ой як зголоднів! А вполювати щось виявляється дуже нелегко. На щастя, він знаходить яйце. Та невдовзі стає зрозумілим, що його не можна зварити чи приготувати яєшню… Бо це не просто яйце, а капсула для мандрівок у часі! Разом зі своїм другом тарганом Патлань потрапляє у світ динозаврів, де знайомиться з ріохазавром, предком найбільших динозаврів, тератозавром, який загубив яйце, рослиноїдним диплодоком, плезіозаврами, що живуть у воді, тарбозавром, тобто родичем тиранозавра, велетенським аргентизозавром, пазурастим теризинозавром, літаючим археоптериксом і багатьма, багатьма іншими. Разом з Патланем ми дізнаємося про вік нашої планети, хто такі динозаври і які тварини жили разом з ними.


Дем’янчук Катерина. Легенди Замків України / Катерина Дем’янчук ; іл. Юлія Ясінська. – К. : Форс Україна, 2018. – 26 с. : іл.

«Легенди Замків України» – це друге видання із серії українських віммельбухів, книга, яка перенесе Вас та Вашу дитину до старовинного міста Лева. Книга в захоплюючій і ігровій формі знайомить малюків із замками України та цікавими легендами про них.
Кожна сторінка книги – це захоплююча екскурсія українськими замками. Відмінною особливістю даного віммельбуха є те, що малюкові доведеться не тільки прочитати легенду, а й допомогти герою знайти щось втрачене. Для цього дитина матиме можливість виконувати різноманітні цікаві завдання.
А ще однією цікавою «фішкою» видання є те, що Ви можете побувати зі своїми дітьми в місцях, про які розповідає книга, зробити фото на пам’ять і прикріпити його безпосередньо в книгу.
Книга познайомить малюка з видатними Замками України, їхньою історією, допоможе дитині розвинути спостережливість, уважність та пам’ять, а також весело та захоплююче провести час!


Дюфур Полін. Лабіринти. Неочікувана мандрівка / Полін Дюфур,  Розен Ботуон ; іл. Розен Ботуон. – Х. : Віват, 2018. – 23 с. : іл.

Агов! Катастрофа! Кішку Пустунку викрадено! Але є надія на її порятунок, адже до справи беруться неперевершені П’єр і Лія, яким під силу розкрити будь-яку таємницю! Пройдіть разом із ними вісім лабіринтів, оминаючи пастки, що їх залишили злочинці, та допоможіть Пустунці якнайшвидше повернутися додому.


Крейн Софі. Де ховаються пінгвіни? / Софі Крейн ; іл. Чак Велон ; пер. з англ. К. Дем’янчук. – К. : Форс Україна, 2017. – 48 с. : іл.

Що ми знаємо про пінгвінів? Пінгвіни – незвичайні птахи, які живуть на просторах Антарктики, полюбляють рибу та ніколи не зустрічаються з полярними ведмедями. А ще пінгвіни просто обожнюють подорожі! Десять пінгвінів з книжки «Де ховаються пінгвіни?» – яскраве тому підтвердження! Ці маленькі шукачі пригод вирішили покинути стіни зоопарку та вирушили у головну мандрівку свого життя. На кожному новому розвороті – цікаве місце, де побували пінгвіни. Торговий центр, дитяча вечірка на честь Дня народження, пляж на озері, картинг та навіть будинок з чудовиськами – далеко не повний список місць, які вони відвідали. Але цих відчайдухів не так-то просто знайти і це – головне завдання книжки. Знайдіть всіх десятьох пінгвінів, захованих на сторінках цього віммельбуха старанним художником Чаком Велоном та розділіть пригоду разом з ними!


Кухарська Ніколя. Розкажу тобі, мамо, що роблять коти / Ніколя Кухарська,  Йоанна Вайс ; пер. з пол. Божени Антоняк ; худож. Ніколя Кухарська. – Львів : Урбіно, 2017. –  29 с. : іл.

Життя гладкого Грубіяна дуже передбачуване й спокійне. Воно котиться (дослівно!) від миски до канапи й назад. Та якось люди вирішують, що Грубіянові потрібен хтось, хто примусить його рухатися… і родина збільшується, у ній з’являється руда кицька Жабка з котячого притулку. «Розкажу тобі, мамо, що роблять коти» – це неймовірно кумедна ілюстрована історія для всіх, без винятку, любителів котів, і разом з тим – перша котяча енциклопедія для маленьких читачів, які не зможуть відірватися від пригод Жабки, Грубіяна та їхніх друзів. До того ж, це чудова нагода навчитися доглядати за тваринами. На вас чекають завдання, які розвивають спостережливість,  а ще – можливість  відшукати заховані деталі. Невдовзі ви й самі переконаєтеся: один кіт – це добре, а двоє – краще! От тільки… можливо, Грубіян думає інакше?


Легенди Києва : шукай, мандруй, фотографуй / текст Катерина Дем’янчук ; іл. Вікторія Дунаєва. – К. : Форс Україна, 2017. – 22 с. : іл.

Вирушаймо на екскурсію Києвом. На сторінках цієї книжки герої легенд загубили щось дуже важливе. Прочитай легенду, знайди головних героїв і допоможи їм відшукати все загублене. А ще відвідай ці місця з батьками, сфотографуй і приклей фотографію у книжку на згадку.


Легенди Львова : шукай, мандруй, фотографуй / текст Катерина Дем’янчук ; іл. Белла Логачова. – К. : Форс Україна, 2018. – 22 с. : іл.

Вирушаймо на екскурсію Львовом. На сторінках цієї книжки герої легенд загубили щось дуже важливе. Прочитай легенду, знайди головних героїв і допоможи їм відшукати все загублене. А ще відвідай ці місця з батьками, сфотографуй і приклей фотографію у книжку на згадку.


Маруяма Чіхіро. П’єр і місто лабіринтів : у пошуках викраденого Каменя / Чіхіро Маруяма ; пер. з англ. Ольги Горби, Святослава Горби. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. – 36 с. : іл.

П’єр, детектив лабіринтів, отримав нову справу. Містер Ікс викрав Камінь Лабіринту, який має силу перетворювати все в Опера-Сіті на лабіринти. Допоможи П’єру та його подрузі Кармен віднайти шлях у лабіринтах і зупинити Містера Ікс, доки не пізно.
У цій прекрасно ілюстрованій книзі-квесті тобі потрібно знайти шлях у кожному фантастичному лабіринті, розпізнати ключі, що ведуть до розгадки, та вирішити спеціальні завдання, щоби стати героєм дня!


Робсон Кірстин. Коти та Собаки  : подивись і знайди / Кірстин Робсон ; іл. Гарета Лукаса ; дизайн Рут Рассел. – Х. : Жорж, 2019. – 32 с. : іл. – (Час із книгою)

Запрошуємо найуважніших та найдопитливіших на прогулянку з милими домашніми улюбленцями!
На кожній сторінці цієї дивовижної книги – безліч песиків та котиків, а також різноманітних предметів і цікавих деталей, які треба знайти, порівняти та порахувати.


Сельме Кароліна.  Світ у 15 лабіринтах / Кароліна Сельме. – Х. : Ранок, 2017. – 32 с. : іл.

Велика книга-віммельбух на картоні із лабіринтами. Кожен лабіринт – нова частина світу. Цікаві підказки до лабіринтів познайомлять читача із країнами світу.Від Гімалаїв до джунглів Амазонки! Чи готові ви здійснити подорож навколо світу у 15 лабіринтах?


Світ навколо нас : перший фотовіммельбух : 101 цікавий і пізнавальний факт про навколишній світ : відкрий, полічи, запам’ятай / уклад. та іл. Д. С. Турбаніст. – К. : ПП «Кристал Бук», 2018. – 10 с. : іл. – (Перша кольорова книжка)

Розгорни цю книжку, і ти побачиш добре відомий тобі світ з іншого боку! Величезну кількість предметів і тварин приховано на сторінках цієї книжки. Чи зможеш ти їх відшукати та полічити?


Секретні віконця. Стародавній Єгипет. Піраміди, фараони, мумії / уклад. Д. Турбаніст ; іл. Г. Маслова. – К. : ПП «Кристал Бук», 2019. – 14 с. : іл. – (Перша кольорова книжка)

У цій книжці є фараони та піраміди! У цій книжці є мумії! У цій книжці є все, що ви хотіли знати про історію Стародавнього Єгипту! Ця дивовижна енциклопедія з віконцями обов’язково сподобається маленьким дослідникам. Побут і традиції, боги й священні тварини, пам’ятники та скарби — зазирай у віконця й розкривай разом із нами таємниці Стародавнього Єгипту!


Скаррі Річард. Автівки, вантажівки та все, що рухається / Річард Скаррі. – Х. : Ранок, 2017. – 69 с. : іл.

Вперше українською мовою! Найвідоміші віммельбухи відомого художника-ілюстратора Річарда Скаррі. Завдяки ним малюки усього світу дізнаються, що роблять іх батьки на роботі, для чого потрібні автівки та багато чого іншого. За допомогою книг батьки пояснять малюкам, як влаштований світ дорослих.


Скаррі Річард. Місто Добрих Справ / Річард Скаррі ; мал. автора. – Х. : Ранок, 2015. – 68 с. : іл.

Книга включає в себе безліч гарних, добрих і повчальних історій. Кожна – це відображення звичайного життя, про яке ми, дорослі, уже й не задумуємося, а от для маленьких допитливих синочків та донечок усе це цікаве й нове. Як будувати дім, прокладати дорогу, робити хліб, вирощувати овочі, гасити пожежу, купувати їжу, одяг, подарунки – про все це й багато іншого можна дізнатися тут.


Скаррі Річард. Невгамовний світ / Річард Скаррі. – Х. : Ранок, 2017. – 94 с. : іл.

Всі ми любимо подорожувати, адже це відмінним спосіб краще пізнати світ. Але рідко яка подорож обходиться без пригод. Втім, так навіть цікавіше, чи не так? Герої «Невгамовного світу» раз у раз потрапляють в незвичайні ситуації – то мумію неправильно поставлять в будинку, то злочинців ловлять по всьому місту, то блукають по Риму, а Лаппі з Фінляндії й зовсім якось зловив одного оленів Санта-Клауса! Подорожуючи по сторінках цієї книжки, діти ближче познайомляться з різними країнами, їх мешканцями та особливим колоритом. Франція, Бельгія, Японія, Індія, Мексика, Фінляндія та навіть фантастична Австралія стануть трохи ближчими до дитини та надихнуть її на вивчення цих культур.


Совінська Агнешка. Вітамінки / Агнешка Совінська. – Х. : Ранок, 2017. – 35 с. : іл.

Овочі та фрукти – це здорово! Хіба ні? Щоб це зрозуміти малюк має познайомитися з їхніми мешканцями. Наприклад, пектин. Він цілими днями метушиться й прибирає організм. Магній завжди в гарному настрої. Вітамін B годинами просиджує над книгами. А ще є багато-багато інших. Всі вони дуже важливі для організму. Саме вони роблять яблука, помідори та броколі корисними! Книга великого формату містить в собі чудові докладні малюнки, які можна знову й знову роздивлятися з дитиною. В ній багато інформації, яка подана просто та з гумором. Завдяки кумедним героям малюк зрозуміє користь вітамінів. Після цієї книжки жодна дитина не залишиться байдужою до фруктів і овочів!


Сонечко Ірина. Що роблять кораблі : вірші / Ірина Сонечко ; іл. А.Новіцького. – Х. : Ранок, 2018. – 30 с. : іл. . – («Дивіться, малята…»)

Скільки транспорту на морі! Пасажирські та вантажні судна, катери, круїзні лайнери, вітрильники, підводні човни, криголами, військові кораблі, а ще: пором, барка, судно на повітряній подушці, катамаран і багато чого іншого.
Ой, а хто це тут? Пірати! Вони хочуть викрасти скарб – пильнуйте за ними!
«Що роблять кораблі» – це книга д ля дітей віком від 2-х до 6-ти років. Призначена вона не для читання, а, в першу чергу, для розглядання. Із книгою ви тренуватимете увагу малюка, розвиватимете мовлення та із цікавістю спостерігатимете за довкіллям. Це чудова можливість творчо та корисно провести час із дитиною.
Спробуйте разом урятувати косатку чи пройти крижаний лабіринт з криголамами. Дізнайтеся, із чого складається судно і що несе найбільшу загрозу мешканцям морів та океанів. Упізнайте видатних винахідників і станьте свідками піратської битви. Ахой, пригоди! А тепер загадка. Один човник зустрічається на кожній сторінці книги. Знайшли? Як його звати?


Тварини : відкрий, полічи, запам’ятай : перший фотовіммельбух : 101 цікавий та пізнавальний факт про тварин / уклад. та іл. Д.Турбаніст. – К. : ПП «Кристал Бук», 2018. – 12 с. : іл. – (Перша кольорова книжка)

Пропонуємо вашій увазі книгу фотовіммельбух «Тварини. Відкрий, полічи, запам’ятай». Відкрийте книгу і ви потрапите в дивовижний світ тварин. Величезна кількість різноманітних звірів, риб і птахів причаїлися на сторінках цієї книги. Відкривайте книгу, виконуйте завдання й дізнавайтеся незвичайні факти про тварин.


Транспорт : книжка-розглядалка / худож. Алі Мітгуч. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2017. – 22 с. : іл.

Ви тримаєте у руках неймовірну книжку-розглядалку про найрізноманітніший транспорт, яку намалював німецький художник Алі Мітґуч. Яскраві ілюстрації обов’язково захоплять і дітей, і дорослих.  З кожним переглядом відкриватимуться все нові й нові цікаві деталі світу автомобілів.


Шиманович Мацей. Рік у Чарівній Країні / Мацей Шиманович ; пер. з пол. Ольги Горби. –Львів : Видавництво Старого Лева, 2017. – 28 с. : іл.

Ви коли-небудь думали про те, як живеться в Чарівній Країні? Чи є там Червона Шапочка, чарівники, вовк, краснолюдки, змій і королівни? І що вони роблять увесь рік? Запрошуємо у фантастичну подорож, сповнену несподіванок і незвичних зустрічей із героями казок, а також із Пажем Кротохвілем, Феєю-Квіточкою, Трубкопотамом та Зміюкалом.
«Рік у Чарівній Країні» – це дванадцять картин із місяцями року. А на першому та останньому розворотах вас чекає знайомство з персонажами та інтерактивна гра. Книжку можна розглядати годинами. Завдяки деталізованим ілюстраціям дитина тренує спостережливість та вміння розповідати, але насамперед – чудово розважається.

Comments are closed.