271018

25.10

З метою підвищення фахової кваліфікації відбувся обласний семінар заступників директорів ЦСПШБ з питань бібліотечного обслуговування дітей, завідуючих і директорів міських дитячих книгозбірень на тему: «Дитяча бібліотека – локації безпеки, толерантності і розвитку».

З вітальним словом до учасників семінару звернулась Наталія Назарук, директор КЗ «Рівненська обласна бібліотека для дітей» РОР. Вона розповіла про участь у XXV «Book Forum», у IX Львівському міжнародному бібліотечному форумі та Всеукраїнській науково-практичній конференції обласних бібліотек для дітей на базі Маріупольської МЦБС для дітей, де йшлося про нові практики і технології розвитку бібліотек в умовах реформи децентралізації.

Змістовним та актуальним для присутніх став виступ Людмили Полікарпової, заступника генерального директора Національної бібліотеки України для дітей, адже вона зупинилась на одній з найбільш важливих тем для сучасної бібліотеки – написання грантових проектів.

Логічним продовженням стала краєзнавча презентація в рамках проекту «Маловідомі архітектурні пам’ятки Рівного», яку підготувала Тетяна Русіна, завідувачка відділу масової роботи та естетичного виховання ОБД. Грант виграла обласна дитяча книгозбірня від Українського Культурного Фонду. Тому  учасникам семінару було цікаво почути про мету проекту та його реалізацію.

З новинками дитячої літератури,  читацькими пріоритетами дітей  та підлітків ознайомила Ірина Ворон, завідувач відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.

Цікавою стала зустріч з Іриною Баковецькою, головою Рівненської організації Національної спілки письменників України. У її виконанні звучали неповторні вірші.

Родзинкою семінару став тренінг «Грамотна українська мова – інструмент успішного  ділового спілкування сучасного бібліотекаря», який провела Ірина Якобчук, вчитель української мови та літератури Рівненської гімназії «Гармонія».

Досить активно відбувся професійний діалог «Фактори успіху сучасної бібліотеки для дітей» (модератор – Наталія Онофрійчук, завідувач науково-методичного відділу ОБД). Семінаристи ще раз згадали основні функції бібліотеки для дітей в сучасному суспільстві, вирішували проблеми переведення бібліотечних документів на УДК, а також обговорили участь дитячих бібліотек в інноваційному проекті «Профікемп».

Comments are closed.