Розваги під час карантину

Вітаємо, друже!

Карантин, який оголосили по всій Україні через новий коронавірус, значно ускладнив життя і тобі, і твоїм батькам. Оскільки дитсадки та школи закрили на три тижні, дітям треба розважатися вдома. Гуляти на вулиці можна і треба, втім, краще уникати скупчень людей, як-от на дитячих майданчиках. Краще прогулюватись парками чи виїжджати у ліс за місто. Ми ж пропонуємо декілька варіантів розваг, якими можна зайнятись, сидячи в приміщенні.

1. Незвичні способи малювання

Відбитки пальців

Правила. Підготуй такі речі:

· шматочки мочалки;

· фарби;

· вода;

· пензлик;

· ручки, олівці або фломастери.

Спочатку нанесемо фарбу на мочалку пензликом. Тепер притиснемо до мочалки пальчик. Усе — на папері можна залишати кольоровий відбиток!

Малюнки мильними бульбашками

Правила. У мильний розчин (вода, мило, шампунь) додай акварельної фарби або харчового барвника. Колір обирай на власний розсуд.

Візьми соломинку і дунь через неї в мильну воду, створюючи якнайбільше бульбашок.

А тепер – увага! Візьми акварельний папір та легенько приклади його зверху до бульбашок. Дай просохнути. Щоб зробити папір ще яскравішим, прикладай його до бульбашок на воді різних кольорів.

Дмухавки

Правила. Зробити ляпку. Дмухати на ляпку фарби через соломинку в різних напрямках в залежності від задуму. Домалювати необхідне пальчиком, пензлем, жмаканим папером.

 

2. Ігри з книгами

Фантазер

Правила. Візьміть якусь дитячу книжку з картинками. Уважно розгляньте картинки разом  і придумайте історію, не пов’язану з тією, про яку написана книга. Кілька разів виконайте це разом з дорослими, а потім можна і самому, чи з братиком, або сестрою долучиться до вигадування.

 

Детектив

Правила. Інший варіант цієї гри, коли мама чи тато, не показуючи дитині картинку, розповідає, що на ній зображено і закриває книгу. А дитина повинна знайти цей малюнок, орієнтуючись за маминим описом. Потім помінятися ролями: описує дитина, шукає мама.

 

3. Розвиваючі ігри

Будуємо шалаш

Будиночки в дитинстві не будували тільки ледачі. Коли почнете споруджувати з батьками, чи самостійно будинок із табуреток, ковдр, подушок і коробок, самі того не помічаючи, потрапите в казку! Обов’язково  спорудіть свій особистий намет для читання і медитації.

Озвучка

Правила. Коли в телевізорі відключається звук, а на мультики, кіно або новини придумується власна озвучка. Услід за дорослими ти перевтілюєшся на справжнього артиста!

Вгадай

Зав’яжи собі очі шарфиком і нехай хтось дає тобі у руки по черзі різні предмети: м’яку іграшку, м’яч, тарілку, зернятка, книгу тощо. Завдання дитини – вгадати на дотик, що у нього в руках. Ускладнити гру можна, якщо вгадувати речі по запаху або, наприклад, за смаком.

Джерело:

https://shotam.info/chymzayniatysiazditmypidchaskarantynutop-5-veselykhrozvah/

Comments are closed.